WIFI ACADEMY FOR FACILITY MANAGEMENT

2017. június 27-én került megrendezésre Szófiában a WIFI Erasmus+ projektjének záró konferenciája. A rendezvényen a facility management jelenlegi helyzetéről és az e-learning platform fontosságáról beszéltek a résztvevő országok szakemberei.

bulgaria.jpg

A WIFI Academy for Facility Managemnet program részeként 2016. január 25. és 29. között Szófiában zajlott le a pályázat trénerképző modulja, melyen bolgár, szerb, osztrák és magyar szakértők vettek részt. A rendezvényen került bemutatásra az osztrák trénerek által kidolgozott szakmai anyag, mely 9 modul tananyagát és feladait tartalmazza. Az utolsó napon ismertették az on-line felületet, melyen a pályázat végén elérhetőek lesznek a kidolgozott anyagok. A nemzetközi találkozó remek lehetőséget kínált a szakértőknek a tapasztalatcserére. 

A WIFI FMA platform hivatalosan májusban válik élessé, amikor is sor kerül az első on-line tréningre. Az oldal egy olyan innovatív felület lesz, mely több nyelven szolgál majd hiteles forrásúl a létesítménygazdálkodás területén tanulni vágyó szakembereknek. 


A pályázat részletei: 
 

Projekt neve (EN) WIFI ACADEMY FOR FACILITY MANAGEMENT
Projekt rövid neve WIFI – FMA
Konstrukció KA2 - Stratégiai partnerségek
Téma Felnőttképzés
Teljes költségvetés 331 855 EUR
Megvalósítás időtartama 2014.09.01.-2017.08.31.
Partnerek WIFI Bulgária – vezető partner
WIFI Ausztria
WIFI Magyarország
Kala consulting Serbia
BGFMA
Public Policies Watchdog Forum - monitoring partner


Az Európai Unió társfinanszírozásával a WIFI Hungária Kft. kedvezményezettként vesz részt a WIFI – FMA projekt megvalósításában. A projekt elsődleges célja egy olyan innovatív, többnyelvű online felület kifejlesztése és tesztelése, amely lehetővé teszi a létesítménygazdálkodási és ingatlanüzemeltetési (facility management – FM) távoktatást, vagyis magát a WIFI FMA-t. Ennek keretében átfogó, diákbarát tanulási módszereket alkalmazó online képzési anyagok kerülnek kidolgozásra, amelyek öt nyelven lesznek elérhetőek az érdeklődők számára (EN, DE, BG, HU, SR).
A projekt az osztrák gyakorlatokra épít, melyek adaptálásra és frissítésre kerülnek, lehetővé téve az internetalapú FM képzést, ezzel hozzájárulva azoknak a facility management szakértőknek az ismeretbővítéséhez, akik más körülmények között nem tudnának részt venni a képzésben.

Hasonlóképpen új lehetőséget kínál a projekt a hátrányos helyzetű (például mozgásukban korlátozott) személyek számára, mivel úgy kapcsolódhatnak be az egész életen át tartó tanulás programjába, hogy az nem követeli meg személyes jelenlétüket.

A projekt fő tevékenységei:
Projektmenedzsment
FM tréninganyagok adaptálása és módszertanfejlesztés
Platformfejlesztés
Trénerképzés
Tesztelés és gyakorlati megvalósítás
Transznacionális projekttalálkozók
Nyilvánosság és disszemináció 

További információ:
http://www.wifi-bg.bg/bg-en/For%20Enterprises/EU-Projects/WIFI%20FMA
 
E honlap tartalmáért kizárólagosan a szerzők felelnek. A közölt információk nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió véleményét. Sem az EU, sem Bulgária Emberi Erőforrás Fejlesztési Központja nem felelős az itt közölt információk felhasználásából eredő bármilyen következményért.
Az Ön Kapcsolattartója

Földváry Beáta
T: +36 (1) 4 880 880
F: +36 (1) 4 880 881
E-mail küldés

kraftwerk | Agentur für neue Kommunikation