WIFI ACADEMY FOR FACILITY MANAGEMENT

2017. június 27-én került megrendezésre Szófiában a WIFI Erasmus+ projektjének záró konferenciája. A rendezvényen a facility management jelenlegi helyzetéről és az e-learning platform fontosságáról beszéltek a résztvevő országok szakemberei.

bulgaria.jpg

A WIFI Academy for Facility Managemnet program részeként 2016. január 25. és 29. között Szófiában zajlott le a pályázat trénerképző modulja, melyen bolgár, szerb, osztrák és magyar szakértők vettek részt. A rendezvényen került bemutatásra az osztrák trénerek által kidolgozott szakmai anyag, mely 9 modul tananyagát és feladait tartalmazza. Az utolsó napon ismertették az on-line felületet, melyen a pályázat végén elérhetőek lesznek a kidolgozott anyagok. A nemzetközi találkozó remek lehetőséget kínált a szakértőknek a tapasztalatcserére. 

A WIFI FMA platform hivatalosan májusban válik élessé, amikor is sor kerül az első on-line tréningre. Az oldal egy olyan innovatív felület lesz, mely több nyelven szolgál majd hiteles forrásúl a létesítménygazdálkodás területén tanulni vágyó szakembereknek. 


A pályázat részletei: 
 

Projekt neve (EN) WIFI ACADEMY FOR FACILITY MANAGEMENT
Projekt rövid neve WIFI – FMA
Konstrukció KA2 - Stratégiai partnerségek
Téma Felnőttképzés
Teljes költségvetés 331 855 EUR
Megvalósítás időtartama 2014.09.01.-2017.08.31.
Partnerek WIFI Bulgária – vezető partner
WIFI Ausztria
WIFI Magyarország
Kala consulting Serbia
BGFMA
Public Policies Watchdog Forum - monitoring partner


Az Európai Unió társfinanszírozásával a WIFI Hungária Kft. kedvezményezettként vesz részt a WIFI – FMA projekt megvalósításában. A projekt elsődleges célja egy olyan innovatív, többnyelvű online felület kifejlesztése és tesztelése, amely lehetővé teszi a létesítménygazdálkodási és ingatlanüzemeltetési (facility management – FM) távoktatást, vagyis magát a WIFI FMA-t. Ennek keretében átfogó, diákbarát tanulási módszereket alkalmazó online képzési anyagok kerülnek kidolgozásra, amelyek öt nyelven lesznek elérhetőek az érdeklődők számára (EN, DE, BG, HU, SR).
A projekt az osztrák gyakorlatokra épít, melyek adaptálásra és frissítésre kerülnek, lehetővé téve az internetalapú FM képzést, ezzel hozzájárulva azoknak a facility management szakértőknek az ismeretbővítéséhez, akik más körülmények között nem tudnának részt venni a képzésben.

Hasonlóképpen új lehetőséget kínál a projekt a hátrányos helyzetű (például mozgásukban korlátozott) személyek számára, mivel úgy kapcsolódhatnak be az egész életen át tartó tanulás programjába, hogy az nem követeli meg személyes jelenlétüket.

A projekt fő tevékenységei:
Projektmenedzsment
FM tréninganyagok adaptálása és módszertanfejlesztés
Platformfejlesztés
Trénerképzés
Tesztelés és gyakorlati megvalósítás
Transznacionális projekttalálkozók
Nyilvánosság és disszemináció 

További információ:
http://www.wifi-bg.bg/bg-en/For%20Enterprises/EU-Projects/WIFI%20FMA
 
E honlap tartalmáért kizárólagosan a szerzők felelnek. A közölt információk nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió véleményét. Sem az EU, sem Bulgária Emberi Erőforrás Fejlesztési Központja nem felelős az itt közölt információk felhasználásából eredő bármilyen következményért.