1. Kinek kötelező alkalmaznia munkavédelmi képviselőt?

Minden munkáltatónál, ahol a munkavállalók létszáma legalább 20 fő. A választás és a feltételek biztosítása a munkáltató kötelezettsége.
20 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató cégnél, ha a munkavállalók többsége kezdeményezi, hogy legyen képviselő, akkor is a munkáltatónak kell lebonyolítania a választást.

2. Mik a munkavédelmi képviselő kötelezettségei és feladatai?

A munkavállalók érdekeit képviseli, kéréseiket, kezdeményezéseiket továbbítja a munkáltató felé. A munkáltató felől érkező információkat, változásokat ismerteti a dolgozókkal.

3. Mi a feltétele, hogy valaki munkavédelmi képviselő lehessen?

A megválasztását követő egy éven belül min. 16 órás képzésben, ezt követően évente min. 8 órás továbbképzésben kell részt vennie. A továbbképzés biztosítása a  munkáltató feladata. A képzésre azért van szükség, hogy megfelelő és hatályos (jogi, egészségügyi, kommunikációs, eljárási, stb.) ismeretekkel tudjanak helyt állni a kialakuló helyzetekben.

+1 Miért a WIFI Munkavédelmi képviselő alap- és továbbképzését érdemes választania?
Képzésünk oktatója aktívan, figyelemfelkeltően adja át az egyébként száraz, elméleti tananyagot, és színes, a mindennapi életből vett példákkal szemlélteti annak gyakorlati hasznosságát.

Ha még nincs a cégnél Munkavédelmi képviselő, de kötelező lenne, esetleg Ön már képviselő és nem szeretné halogatni az idei megújítást, vagy csak érdeklődik a téma iránt, jöjjön el képzésünkre. A munkavédelmi képviselő továbbképzés leírását megtalálja ide kattintva.